Online Zayıflamada Yeni Bir Dönem Uzaktan Eğitim

Online Zayıflamada Yeni Bir Dönem Uzaktan Eğitim
Siz de kalıcı ve sağlıklı zayıflamak ister misiniz?

Salı

Çok Sevdiğimiz Yemekler

Çok Sevdiğimiz Yemekler

Zayıflama okulu, yüzlerce üyesinden derlediği bilgileri paylaşmaya devam ediyor. Bugünkü konumuz; hayır diyemediğimiz yemekler...

Zayıflama okulu, malumunuz, herkesin birtakım yemeklere karşı zaafı olduğunu bilir. Yemek yeme arzularımız da birbirinden farklıdır, türlü türlüdür. Özellikle çok sevdiğimiz yemeklerin tadını sürekli hatırlarız, o tadı yeniden damağımızda yaşatmak için o yemeği ararız, ya da en olmadı hayal ederiz. 


gelişerek zayıflama
Sevdiğiniz yemekler zaafınız olmasın!


Zayıflama okulu şunun da farkındadır ki, bir zamanlar tükettiğimiz ama sonradan adını ve tadını unuttuğumuz yemekler de vardır. Örneğin hamile kadınların hiç akılda yokken bir anda canlarının çoktandır tüketmedikleri yiyecekleri çekmesi gibi. Yemeği isteme dürtüsünde sonuç ne olursa olsun değişmez, ortak bir nokta vardır sanki; vücudumuz bize bir şey demeye, bir mesaj vermeye çalışıyordur.

Zayıflama okulu, ama psikoloji profesörü Eva Kemps böyle bir durumun aslında olmadığını anlatıyor. Bir besinin tadını hatırlanması vücuttaki eksikliği hissedilen ve doyurulması gereken bir şey değil diyor. Bu tür inançlar gerilerde kaldı. Örnek verecek olursak; bir çeşit çikolata yemek isteyen birisinin yaşadığı bu durumu magnezyum eksikliğine bağlayanlar var. Ama ıspanak magnezyum yönünden çok zengin bir besin olmasına rağmen canımız nedense hiç ıspanak çekmez. 


"Zayıflama Okulu: Yağ, Kas, Su" adlı yazımızı okudunuz mu?


Zayıflama okulu, yemek arzusunun tam da böyle akılcı açıklamalarla açıklanma gayretleri ne yazık ki oldukça yaygın. Yemek arzusuyla kişinin duygu durumu ve hatıraları tazeleyen dış faktörler arasında başka bir bağ var. Midenin boş olmasının yemek arzusunu tetiklemede payı olsa da bu arzu fizyolojik sebeplerden çok psikolojik sebeplerle açıklanabilir. Moralsizlik, üzgünlük, stres, sinir ve yalnızlık gibi duyguların yemek arzusunu tetikleyen faktörler olduğunu dile getiriyor Kemps. 

Kiloluysanız ve kalıcı zayıflama başarısı göstermek istiyorsanız kendi üzerinizde daha çok çalışmalı ve kendinizi dinlemelisiniz. Yemeklerin aklınızdaki tanımlamalarını yeniden düzenlemeli ve buna göre beslenme düzeninizi şekillendirmelisiniz.

Online zayıflama okulu Gelişerek Zayıflama, üyelerine bir bütün içinde hizmet verirken açlığı yakından tanıma, kişilerin duygu durumlarına dikkat ederek neyi ne zaman yemeleri gerektiğinde hakkında uygulamalı çalışmalar yaptırıyor. Daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Online kilobekçiliği nedir? sorusunun yanıtını da aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder